Pogosto zastavljena vprašanja

Spodaj so na voljo pogosto zastavljena vprašanja. Vaše vprašanje ni navedeno tukaj? Postavite svoje vprašanje

Splošna vprašanja | E-kolesa vprašanja


Z e-kolesom lahko vozite do hitrosti 25 km/h. Pri hitrosti nad 25 km/h se pomoč prekine, saj je to določeno z zakonom.

Prikaz stopnje napolnjenosti baterije lahko pri tej vrsti zaslona močno niha. To pomeni, da se na zaslonu prikaže, če je baterija močno obremenjena, na primer med vožnjo proti vetru ali v hrib. Svetlobne diode, ki prikazujejo stanje napolnjenosti, lahko ugasnejo v hitrem zaporedju, kar vozniku sporoča, da se bo baterija kmalu izpraznila. Ko se potreba po bateriji zmanjša, se diode LED znova prižgejo. Ta značilnost je posledica dejstva, da zaslon meri stanje napolnjenosti na podlagi napetosti. Če želi voznik bolje videti stanje napolnjenosti, lahko pritisne gumb na zadnji strani baterije. LED diode, vgrajene v krmilo, natančno prikazujejo stanje napolnjenosti. Žal te funkcije ni mogoče spremeniti.

Da, otroški sedež lahko namestite na prtljažnik e-kolesa.

Da, pri svojem prodajalcu Puch lahko naročite ločeno baterijo za vse modele e-koles Puch.

Cena polnega polnjenja baterije se lahko razlikuje glede na velikost baterije. Polno polnjenje baterije z zmogljivostjo 300 vatnih ur stane 8,7 centa. Če ima baterija zmogljivost 400 vatnih ur, se znesek za polno polnjenje poveča na 11,6 centa. Za baterijo z zmogljivostjo 500 vatnih ur je treba računati na 14,5 centa za polno napolnitev baterije.

Čas polnjenja baterij je različen, saj je odvisen od zmogljivosti baterij in polnilnikov. Praviloma se prazna 400Wh baterija, ki se polni s 4-amperskim polnilnikom, popolnoma napolni v približno 3,5 urah. 500Wh baterija potrebuje približno 4,5 ure.

NASVET: Da bi baterijo kar najbolje izkoristili, priporočamo, da jo prvih pet polnjenj uporabljate popolnoma prazno in jo nato ponovno napolnite.

Zaradi nižje zunanje temperature baterija porabi več energije, da doseže svojo delovno temperaturo. Hladnejša kot je baterija, več porabi in manjši je njen doseg. Da bi se temu izognili, je priporočljivo, da baterijo po uporabi pozimi vedno shranite v zaprtih prostorih.

Če baterije dlje časa ne uporabljate, jo je priporočljivo shraniti na sobni temperaturi in je ne puščati popolnoma napolnjene, temveč približno do polovice napolnjene (na bateriji se prižgeta 2 LED diodi). Baterijo je treba polniti tudi vsakih šest tednov, in sicer eno do eno uro in pol. Tako bo baterija ostala v optimalnem stanju in boste lahko začeli kolesariti takoj, ko boste spet začeli uporabljati kolo.

Približno 70 km (odvisno od vremenskih razmer, terena, telesne teže in drugih optimalnih pogojev).

Ne, ko je baterija popolnoma napolnjena, se samodejno izklopi in se ne izprazni ali odvaja toka.

Za ohranjanje kakovosti baterijskih celic je priporočljivo, da ob redni uporabi enkrat ali dvakrat na tri mesece popolnoma izpraznite in napolnite baterijo. Če kolesa dalj časa ne uporabljate, je priporočljivo baterijo polniti 1,5 do 2 uri vsakih 5 do 6 tednov.