Zgodovina

Puch, blagovna znamka koles, že več kot 100 let za kolesarje in za kolesarje!

To je bila tudi zamisel ustanovitelja Johanna Puha (1862-1914). Leta 1889 je Johann Puch v Gradcu v Avstriji ustanovil majhno delavnico z imenom Fahrradfabrikation Straucherstrasse 18a. V letih med 1890 in 1895 so kolesa zaradi cenovno dostopne kakovosti dokazala svoj uspeh! Medtem so se kolesa prodajala zunaj Avstrije pod imenom Styria. Leta 1899 je bilo po uspešnih letih ustanovljeno podjetje J. Puch - Erste Steiermärkische Fahrrad Fabrik AG s sedežem v Gradcu. Tako se je začela zgodba o uspehu koles Puch!

100.000. kolo je bilo izdelano že leta 1908. Poleg uvedbe prestav se je nenehno razvijala tudi tehnologija koles. Že leta 1914 je bil na Puchstraße 85 v Gradcu (Avstrija) velik proizvodni obrat, v katerem je bilo zaposlenih 1.100 ljudi. Vsako leto so tu izdelali več kot 16.000 koles, 300 motornih koles in 300 avtomobilov. 

Leta 1928 se je podjetje združilo z Austro-Daimler-Werke iz Wiener Neustadta. Od takrat naprej se je podjetje imenovalo Austro-Daimler-Puchwerke, kar je omogočilo razvoj bolj ekskluzivnih in luksuznih modelov. Med njimi je bil model Silver Wheel, ki je znan še danes. Tudi model Panther Rad, izdelan leta 1938, je dosegel velik sloves.

Leta 1978 so bila razvita prva kolesa za šport in prosti čas, ki so bila opremljena z aerodinamičnimi komponentami in zasnovana za lahke konstrukcije. To je utrlo pot Puchu, da se je leta 1978 podal na področje kolesarstva. Avstrijski kolesarski zvezdniki, kot so Rudolf Mitteregger, Harald Maier, Hans Lienhart in Leo Karner, so se zanašali na znamko Puch.

Leta 1987 je podjetje Puch prevzel veliki italijanski proizvajalec dirkalnih koles Bianchi.

Od leta 1997 je Puch del največje evropske kolesarske skupine Cycleurope, ki je zastopana v več kot 60 državah in letno proizvede več kot 1,3 milijona koles. 

Kolo je še vedno kolo, vendar ... Veliko se je spremenilo! Pri nas boste našli primerno kolo za prosti čas, pot v službo ali večje potovanje!
Naša trenutna kolesa Puch in e-kolesa ponujajo odlično razmerje med ceno in zmogljivostjo. Opremljen je z najnovejšimi komponentami in posebej prilagojen za pravo ciljno skupino. Prilagojene rešitve za nas niso težava!

Iščete športni hibridni model, spodobno mestno kolo ali e-kolo, retro prevozno kolo ali preprosto modni izdelek za življenjski slog? Naša zbirka Puch vam ponuja številne privlačne modele, v katerih boste uživali več let.

Kolesa in e-kolesa Puch prodajajo izključno specializirani trgovci. Naši izbrani specializirani prodajalci vam bodo z veseljem svetovali, odgovorili na vaša vprašanja o tehnologiji in vam pomagali najti pravi model Puch za vas! 

Že zdaj vam želimo veliko zabave z vašim novim kolesom Puch.

PUCH.MOVES.