Pogosto zastavljena vprašanja

Spodaj najdete najpogosteje zastavljena vprašanja.

Vaša vprašanja niso navedena tukaj? Stellen Sie Ihre eigene Frage

 

Splošna vprašanja | E-Bike Vprašanja


Vsa kolesa/električna kolesa Puch lahko naložite do skupne teže 120 kg. Skupna teža je torej sestavljena iz kolesarja, prtljažnikov, otroškega sedeža in morebitne prtljage. Na vse zadnje prtljažnike je mogoče naložiti največ 25 kg tovora. Vsi sprednji nosilci lahko nosijo do 10 kg.

Če obiščete spletni strani AXA in Abus: https://keyservice.axa-stenman.com/ ali http://abus-sleutelservice.nl/, lahko ključ naročite neposredno pri AXA ali Abus, tako da vnesete številko nadomestnega ključa. Večina trgovcev to navede tudi na potrdilu o nakupu. Pomembno, upoštevajte! Če ste kolo zavarovali, morate to sporočiti zavarovalnici. V primeru kraje morate vedno predložiti dva ključa, naročeni nadomestni ključ pa je označen kot kopija.

 

Vedno vam svetujemo, da se obrnete na prodajalca Puch, pri katerem ste kolo kupili. Če ste kolo kupili v trgovini, se morate tja tudi vrniti, da uveljavljate garancijo. Prodajalec je seznanjen z garancijskimi pogoji družbe Puch in lahko v večini primerov hitro odpravi vašo težavo. Če prodajalec ne more ponuditi rešitve, se bo obrnil na družbo Puch Germany, da bi našel rešitev in/ali odgovoril na vaše vprašanje.

Vedno vam svetujemo, da se obrnete na prodajalca Puch, pri katerem ste kolo kupili. Prodajalec je za to specializiran in bo lahko rešil ali odgovoril na vašo težavo. Če prodajalec ne more ponuditi rešitve, se bo obrnil na družbo Puch Germany, da bi našel rešitev in/ali odgovoril na vaše vprašanje.

Različna kolesa Puch so opremljena z vzmeteno sedežno oporo. Za pravilno napenjanje/prilagoditev vzmeti velja naslednje pravilo. Ko sedite na sedlu, se sedežna opora ne sme pogrezniti za več kot 1 cm. Napenjanje/prilagoditev vzmeti na spodnji strani sedežne opore lahko zategnete ali sprostite s šestilistnim ključem 5 ali 6. Seveda se lahko za dodatne informacije vedno obrnete na svojega prodajalca Puch.

Vzdrževanje pravilnega tlaka v pnevmatikah podaljša življenjsko dobo pnevmatik in preprečuje njihovo prezgodnje počenje. Poleg tega je upor med pnevmatiko in tlemi minimalen, kar omogoča lažjo vožnjo in pozitivno vpliva na doseg vašega električnega kolesa.

V zadnjem času so na internetu na voljo nova kolesa Puch. Poudarjamo, da večina teh prodajalcev ni registrirana kot uradni Puchovi trgovci.

Pri uradnem Puchovem prodajalcu imate priložnost preizkusiti in izmeriti pravo kolo. V razstavnem prostoru lokalnega specializiranega prodajalca koles lahko bolje ocenite in primerjate barve. Osebno svetovanje pristojnih svetovalcev vam bo omogočilo pravilno izbiro.

Puch priporoča, da ste pri nakupu kolesa prek interneta pozorni na teme garancije, servisa in vzdrževanja. Določiti jih je treba v kupoprodajni pogodbi. Prav tako se lahko vnaprej pozanimate o zanesljivosti ponudnika interneta. Če želite uveljavljati garancijo, servis ali vzdrževanje v garancijskem roku, se obrnite na prodajalca kolesa. Izkušnje so nas naučile, da urejanje garancije ali vzdrževanja stane več časa ali denarja kot pri lokalnem Puchovem trgovcu. Redno vzdrževanje je bistvenega pomena za varno vožnjo in pravilno delovanje kolesa ter preprečuje kasnejša draga popravila.

Če iz katerega koli razloga ne morete vrniti kolesa svojemu internetnemu prodajalcu zaradi garancije, servisa ali vzdrževanja, lahko seveda odnesete kolo na popravilo k kateremu koli Puchovemu prodajalcu.

Da bi izpolnil svoje obveznosti do strank, prodajalec Puch ni dolžan opraviti popravila, če zadevnega kolesa ni kupil pri njem. Če se po posvetovanju s prodajalcem odločite, da je kolo mogoče popraviti na kraju samem, vam bo dele, ki jih zajema garancija, povrnil Puch. Vendar pa stroški servisa, kot so stroški popravila, nadomestnega prevoza, servisnih pregledov itd., niso zajeti v garanciji in so odgovornost lastnika.
Vse uradne prodajalce Puch najdete na naši spletni strani pod naslovom " Prodajalci". Z vnosom imena mesta v razdelek "Poišči trgovca" lahko preprosto najdete najbližjega uradnega prodajalca Puch.

Večina e-koles PUCH je opremljena z aluminijastim krmilnim lokom in nastavljivim steblom. Ti niso primerni za to in jih toplo odsvetujemo. Na vsa e-kolesa PUCH lahko med drugim namestite sprednji sedež naslednjih blagovnih znamk: Bobike, Ja, Qibble.